У Прикарпатті вперше зареєстрували випадок захворювання на ботулізм цього року. Чоловік отруївся після того, як з’їв консервоване м’ясо, яке приготували вдома. Після їжі у нього з’явилися біль у животі, слабкість, здуття, головний біль, а потім порушення зору і ковтання, сухість у роті. Його госпіталізували, поставили діагноз ботулізму і почали лікування. Ботулізм виникає через токсин Clostridium botulinum, який може потрапити в їжу через неправильне консервування або зберігання. Щоб уникнути отруєння ботулізмом, важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також у Запоріжжі зафіксували випадок ботулізму після введення ін’єкцій ботоксу для косметичних процедур, а бригада будівельників з Рівненщини отруїлася ботулізмом у Києві.
На Івано-Франківщині зафіксували випадок ботулізму

На Івано-Франківщині зафіксували випадок ботулізму