Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

Новини України - Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

У Британії для приготування вівсянки беруть якісні зерна та чисту воду. Воду доводять до кипіння, додають вівсяну крупу та сіль, і варять 20-30 хвилин. Для подачі страви використовують дві тарілки: одна для каші, інша – для молока або вершків. Вівсянка містить багато корисних речовин, таких як клітковина, залізо та магній. Її рекомендують їсти щодня, оскільки вона допомагає ситістю, сприяє схудненню, контролює рівень цукру в крові та підтримує здоров’я кишківника та серця. Овес також має протизапальні властивості та допомагає у зниженні холестерину. Окрім корисних властивостей, вівсянка може мати побічні ефекти, такі як здуття живота або збільшення ваги, якщо вживати її у великих кількостях. Деякі експерти радять не вживати вівсянку щодня через можливість збільшення рівня цукру в крові та інші негативні наслідки.

Залишити відповідь