Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI розпочали космічний експеримент, відправивши установку для ферментації саке на Міжнародну космічну станцію. Цей проєкт отримав назву DASSAI MOON Project і має на меті вивчити можливість виробництва саке у низькій гравітації, схожій на місячну. Установка містить резервуар для ферментації та центрифугу, яка імітує місячну силу тяжіння. Після двотижневого експерименту частину ферментованої рисової маси заморозять і повернуть на Землю. З нього вироблять саке, яке планують продавати за $720 тисяч, а зароблені кошти спрямують на розвиток космічних програм. Цей експеримент може вказувати на можливість виробництва продуктів у космосі, що є важливим для майбутніх космічних місій та створення баз поза Землею.
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі