Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Технології - Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження

Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження

Міжнародна група вчених провела огляд більше 70 наукових досліджень і прийшла до висновку, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Регулярне вживання цього виду продуктів пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Науковці вивчали зв’язок між споживанням обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і трансжирів та ризиком виникнення серйозних хвороб. Виявилося, що споживання обробленого м’яса найбільше підвищує ризики, навіть у разі невеликого щоденного споживання. Вчені підкреслюють, що дослідження є важливим для формування дієтичних рекомендацій та радять обмежити споживання ультраоброблених продуктів у раціоні.

Залишити відповідь