У Росії зменшилося виробництво харчових продуктів уперше з 2009 року через те, що населення почало економити на їжі. За даними Росстату, у січні-вересні випуск продуктів скоротився на 0,6%, а напоїв – на 4,1%. У той же час, кількість нових інвестиційних проєктів у харчовому виробництві зменшилася на 46% за 11 місяців 2025 року порівняно з попереднім роком. Інвестиційна активність у секторі харчової промисловості майже повернулася до рівня 2013 року, але кредитне навантаження на підприємства різко зросло. Зниження виробництва продуктів пов’язують з економічними проблемами, такими як нестача робочої сили, зростання інфляції, висока ключова ставка та перехід населення до заощаджувальної моделі поведінки. Люди越 частіше відмовляються від дорогих продуктів на користь простішої їжі, шукаючи нижчі ціни.
Росіяни економлять на їжі: виробництво скоротилося вперше за 15 років
Росіяни економлять на їжі: виробництво скоротилося вперше за 15 років