Запаси какао в Лондоні та Нью-Йорку скоротилися до історичного мінімуму, що призвело до кризи на ринку шоколаду. Це стало наслідком кількох років поганих врожаїв какао, через що трейдери та компанії, які виробляють шоколад, почали активно скуповувати навіть низькоякісне какао. Ціни на шоколад у США зросли на 20%, а запаси какао на лондонській біржі скоротилися з понад 100 000 тонн до 21 000 тонн. Вартість какао за останні два роки потроїлася, що змусило виробників зменшувати розміри продукції, змінювати рецептури та шукати способи зниження витрат. Компанія Hershey навіть звернулася до регуляторів з проханням дозволити їй закупити через біржу у Нью-Йорку 90 000 тонн какао – у дев’ять разів більше, ніж встановлений ліміт.
У світі рекордно знизились запаси какао-бобів
