Світові ціни на продукти зростають третій місяць поспіль

У лютому 2025 року продовольчий індекс FAO досягнув рівня 127,1 пункту, що на 1,6% вище за січневий показник. Це зростання було спричинене підвищенням цін на цукор, молочні продукти та рослинні олії. Загалом, індекс перевищив рівень лютого минулого року на 8,2%. Ціни на зернові також підвищилися через обмежені постачання та погодні ризики. Щодо рослинних олій, їх ціни зросли через скорочення виробництва. У сегменті м’яса відбулися окремі коливання цін, наприклад, зниження цін на м’ясо птиці та свинину, але зростання цін на баранину та яловичину. Ціни на молочні продукти також зросли через зростання попиту. Нарешті, ціни на цукор підвищилися після трьох місяців падіння, основними причинами були побоювання щодо скорочення світових запасів та несприятливі погодні умови.