Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що раціон з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може вплинути на роботу мозку лише за кілька днів. Виявлено, що така дієта активує певний тип клітин у гіпокампі, відповідальних за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Вчені виявили, що пам’ять починає працювати гірше вже на четвертий день вживання такої їжі. Однак відновлення рівня глюкози у мозку може нормалізувати роботу клітин та покращити пам’ять. Також було виявлено, що періодичне голодування після споживання жирної їжі може знизити активність деяких клітин і поліпшити когнітивні функції. Ці результати підкреслюють важливість здорового харчування для пам’яті і можуть бути корисними для розробки нових методів профілактики деяких нейродегенеративних захворювань.
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження

Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні - дослідження